Radegast Ryze Hořká 12

Radegast Ryze Hořká 12

Radegast přepisuje historii. S hrdostí vám představujeme novou Ryze Hořkou 12, která v průběhu července a srpna nahradí stávající pivo Radegast Premium.

Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast, bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu a velmi rychle si získalo mnoho příznivců. V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu. Chceme dostát našemu závazku, že „Život je hořký. Bohudík.“ A opět se tedy musíme odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo, plnější a více hořké. Naše rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek, jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront.

Radegast Ryze Hořká 12



K vaření nového ležáku používáme tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.

Do nového piva dali nošovičtí sládci veškerý svůj um, zkušenosti a kus svého srdce. Slova hlavního autora receptury a ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka hovoří za vše: „Je to nejlepší pivo, jaké jsme kdy uvařili.“


Jak se stáčel první sud Ryze Hořké 12



Radegast Ryze Hořká 12Radegast Ryze Hořká 12Radegast Ryze Hořká 12



Radegast Ryze Hořká 12Radegast Ryze Hořká 12Radegast Ryze Hořká 12


Vyraz ochutnat nový Radegast Ryze Hořkou 12.
Už je na čepu v těchto hospodách





Radegast je pivo jen pro dospělé.

Pro vstup na tyto stránky musíš být starší 18 let.

Vyberte si zemi:

Zadej prosím datum svého narození ve formátu den/měsíc/rok:

Tato stránka používá cookies. Uvedením svého věku souhlasíte
s užíváním cookies dle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.